Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πως θα πέσει η αποχή κάτω από το 5%

Ενώ το βασικό στοιχείο αυτών των εκλογών είναι η μεγάλη αποχή, κανείς δεν φαίνεται να το παίρνει σοβαρά.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν μια μικρή αναφορά στην αποχή. Αλλά μετά το γύρισαν στην “νίκη” της παράταξής τους. Οι ανακοινώσεις πολιτικών αρχηγών και κομμάτων υποστηρίζουν πως η παράταξή του καθενός τα πήγε πολύ καλά στις εκλογές και είχε μάλιστα και εκλογικά κέρδη. Ακόμη και οι  Οικολόγοι. Ολοι νίκησαν δηλαδή. Τι καλά για όλους. Δεν παρέλειψαν όμως όλοι τους να μας “γλυκο-μαλώσουν”, όσους από μας δεν πήγαμε να ψηφίσουμε. Διότι η αποχή τους χαλάει το κέφι.

Ορισμένα blogs επίσης, που διάβασα σήμερα, είναι πυρ και μανία με την αποχή και όσους απείχαν. Θεωρούν ότι η αποχή είναι ιεροσυλία και χειρότερη. Αυτοί να δεις θυμό.

Προβληματίστηκα.

Πως μπορούμε να μειώσουμε την αποχή; Ωστε να γίνουν τόσοι και τόσοι πατριώτες μας   bloggers και πολιτικοί, ευτυχισμένοι ξανά;



Πως θα μπορούσαν, όλοι οι απέχοντες, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν πάνε να ψηφίσουν, και μαζί κι εγώ ο ανεπρόκοπος, να σηκωθούμε “από τον καναπέ” και να πάμε να ψηφίσουμε; Τι θα μας κινητοποιούσε τέλος πάντων να ρίξουμε την ψήφο μας στις εκλογές; Τι θα έκανε να ξανανιώσουμε την χαρά εκείνη που νιώθει ο εκλογέας όταν τοποθετεί τον σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου;

Και το βρήκα.

Να κάνουμε εκλογές, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, που θα περιέχει τα ονόματα όλων όσων ήταν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές τα τελευταία τριάντα χρόνια και είναι ακόμη ζωντανοί οι άνθρωποι. Δεν χρειάζεται υποβολή υποψηφιότητας. Ολοι οι παραπάνω θα είναι υποψήφιοι στο ενιαίο αυτό ψηφοδέλτιο. Θα είναι πολλά ονόματα φαντάζομαι, οπότε θα είναι ένα ...μακρύ ψηφοδέλτιο. Ο κάθε εκλογέας να έχει δικαίωμα να σταυρώσει από ένα ως δέκα ονόματα υποψηφίων.

Και όσοι υποψήφιοι μπουν στην πρώτη δεκάδα να τους εξορίσουμε για 2 χρόνια από την χώρα και να δημεύσουμε το 1/3 (ένα τρίτο) της περιουσίας τους.

Ε, αν γίνει τέτοια εκλογή θα πάνε σχεδόν όλοι οι έλληνες να ψηφίσουν.
Είμαι σίγουρος πως η αποχή θα πέσει κάτω από 5%.

Εσείς τι λέτε;

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου