Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σύνοψη περί του τι είναι Δημοκρατία

Μία είναι η δημοκρατία. Και χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς προεδρική, προεδρευόμενη, λαϊκή, σοσιαλιστική, ισλαμική, χριστιανική και άλλα τέτοια. Μία και μόνη. Οι αρχαίοι δεν την ονόμασαν ΠΟΤΕ αλλιώς. Ούτε καν άμεση. Εμείς βρεθήκαμε στην εποχή μας στην ανάγκη να την πούμε άμεση για να καταλαβαίνουμε γιατί πράγμα μιλάμε.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, σαν την δική μας δηλαδή, με αντιπροσώπους βουλευτές δεν είναι δημοκρατία. ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ είναι. Είναι ένα σύστημα με αντιπροσώπους ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. Το σύστημα αυτό, που θέλει να το λέμε και δημοκρατία, διασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα ολίγων συγκεκριμένων. Των τραπεζών και των μεγαλοκαρχαριών και των συναφών αναξιοπαθούντων τάξεων. Και οι επαγγελματίες πολιτικοί δρουν ως αντιπρόσωποι αυτών των συμφερόντων και όχι των συμφερόντων του λαού. 160 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου αυτό διαπιστώνουμε ιστορικά.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κατά τους παππούδες μας, που έχουν και την πατέντα, Δημοκρατία, ως λειτουργία, σημαίνει
-άμεσα ο πολίτης νομοθετεί και όχι με αντιπροσώπους βουλευτές
-άμεσα ο πολίτης παίρνει εκτελεστικές (κυβερνητικές) αποφάσεις
-άμεσα ο πολίτης δικάζει και όχι επαγγελματίες δικαστές (που την κεφαλή τους μάλιστα ΔΙΟΡΙΖΕΙ ένας υπουργός που μπορεί να μην είναι καν εκλεγμένος) στο όνομά του και ερήμην του. ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες δικαστές
-επιλογή αρχόντων με ΚΛΗΡΩΣΗ. Κλήρωση ναι, ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΗ. Εκτός των ελαχίστων αξιωμάτων που απαιτούν κατάρτιση, πχ στρατηγός.
-κοντές θητείες. Η μεγαλύτερη είναι ένα έτος. Οχι 4-ετίες
-λογοδοσία αρχόντων πριν και μετά. Με καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων μέχρι και του μπατζανάκη και του πέμπτου εξαδέλφου. Ως τα σανδάλια που φοράνε
-οχι επαγγελματίες πολιτικοί. Κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί δύο φορές στο ίδιο αξίωμα
-ΑΝΑΚΛΗΣΗ αρχόντων και καθαίρεση από το αξίωμα πριν την λήξη της θητείας
-επιτροπές ΚΛΗΡΩΤΩΝ πολιτών παντού, για μικρά διαστήματα, που ΕΛΕΓΧΟΥΝ τον δημόσιο μηχανισμό (όχι εξεταστικές βουλευτών)
-αυστηρότατες ποινές που ξεκινούν από δήμευση της περιουσίας μέχρι την εξορία. Κι επειδή ελεύθερο άνθρωπο δεν πρέπει να τον φυλακίζεις, έλεγαν, αυτός που ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον “αυθημερόν τελευτησάτω”

Επίσης η Δημοκρατία εγγυάται
-την ελευθερία έκφρασης και δημοσίευσης της γνώμης, της διαφωνίας
-την ισονομία και την ίση κατανομή των βαρών (φόροι)
-τις ίσες ευκαιρίες σε όλους (εξ ου και η κλήρωση, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό)
-τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων
-την ασφάλεια, τη περιουσία, την τιμή και την αξιοπρέπεια όλων

Επίσης η Δημοκρατία φροντίζει
-να μην υπάρχουν πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί
-να μην υπάρχουν αναξιοπαθούντες που αναγκάζονται να ζητιανέψουν
-την παιδεία των νέων
-την κρατική θρησκεία (διαφωνώ σ’ αυτό αλλά τι να κάνω, να μην το πω)
-την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των αξιών της σε όλους. Προπαγάνδα. Οπως κάνουν με το life-style τώρα

Ο κοινοβουλευτισμός, δηλαδή το σύστημα που από τον 17ο αιώνα μας σύστησαν οι αγγλοσάξωνες (“φοβού τους Δαναούς”) ως δημοκρατία, όπου ο λαός ψηφίζει αντιπροσώπους ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, δεν είναι δημοκρατία. Ούτε οι προεδρικές και προεδρευόμενες παραλλαγές του. Δηλαδή οι ΗΠΑ που έχουν προεδρική δημοκρατία σε τι διαφέρουν από μας πολιτειακά; Εχουν καλύτερη ποιότητα πολιτεύματος;

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ.
Παρόλο που παρέχει κάποιες εγγυήσεις ισονομίας, ελευθερίας έκφρασης κλπ, ουσιαστικά δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν για λόγους που όλοι ξέρουμε, έχουμε προσωπική εμπειρία και η ιστορία 2 αιώνων κοινοβουλευτισμού μας διδάσκει. Οι δυνατοί της οικονομικής εξουσίας εντέλει είναι πάρα πολύ εύκολο να πάρουν στα χέρια τους ΟΛΗ την εξουσία, διαφθείροντας πολιτικούς, αγοράζοντας ΜΜΕ κλπ κλπ. Και αυτό κάνουν. Και έτσι συντάγματα και διακηρύξεις μένουν στα χαρτιά. Σιγά το νέο, θα μου πείτε.

ΑΝ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ (προεδρικός ή προεδρευόμενος) ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.


ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Τα κόμματα είναι βαθιά ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ μηχανισμοί. Κόμματα, δήμοι, σωματεία, πολίτευμα λειτουργούν με το σύστημα των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ που ΑΣΚΟΥΝ ΑΝ-ΕΛΕΓΚΤΟΙ τα καθήκοντά τους και χωρίς ουσιαστική ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ πριν και μετά.

“Το κόμμα μοιράζει κρατικό οξυγόνο, τρεις μήνες το χρόνο, στα μέλη του μόνο”, Τζιμάκος

Αν τα κόμματα εφαρμόσουν δημοκρατία θα διαλυθούν. Φροντίζουν οι οργανώσεις βάσης τους να είναι ΠΑΝΤΑ άδειες εκτός από την περίοδο των εκλογών.

Κανένα κόμμα δεν εξέφρασε ποτε΄πραγματικά τον λαό. Είχε πάντα άλλους στόχους και άλλες επιδιώξεις. Καμμία σχέση με τις λαϊκές επιδιώξεις οι επιδιώξεις των κομμάτων.
Οχι των απλών μελών. Ποιος τα λογαριάζει τα απλά μέλη; Κανείς. Τα απλά κομματικά μέλη γίνονται απλώς μοχλός σε εσωκομματικές κόντρες. Και μετά τα ξεχνάνε. Τα κόμματα ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ.

Τα κόμματα θέλουν την εξουσία. Θέλουν πάντα και μόνο την εξουσία. Τα κόμματα θέλουν την εξουσία ακόμη και όταν δεν έχουν πρόγραμμα, σχέδιο και λόγο για να πάρουν την εξουσία. Ο λόγοι γι αυτή την στάση εξηγούνται στο “Η διαφθορά της εξουσίας” του Κυρ. Σιμόπουλου.

Τα κόμματα διαφθείρουν τους πολίτες για να κρατηθούν στην εξουσία. Δυστυχώς όμως έχουν πρόβλημα διότι ο λαός είναι πολύς και δεν γίνεται να τον διαφθείρεις όλον. Εκεί αναλαμβάνουν δράση τα ΜΜΕ.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Τα κόμματα θέλουν θώκους και αξιώματα να μοιράσουν. Και κυρίως λεφτά.
ΛΕΦΤΑ. ΛΕΦΤΑ. ΛΕΦΤΑ.

Δάνεια, δάνεια, δάνεια (ο θεός να τους τα ξεπληρώσει). ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.

Αν είχαμε πραγματική δημοκρατία στην οποία νομοθετούσαν και έπαιρναν τις αποφάσεις ΑΜΕΣΑ οι πολίτες
-δεν θα άφηναν το χρέος να φτάσει στα 300 δις
-δεν θα παράγγελναν υποβρύχια που γέρνουν και Απάτσι που πέφτουν
-δεν θα ψήφιζαν νόμους υπέρ των πανωτοκίων των τραπεζών
-δεν θα ψήφιζαν νόμο που εξαιρεί υπουργούς από την απονομή δικαιοσύνης
-δεν θα επέτρεπαν ΦΠΑ στο… πόσο είναι τώρα ρε παιδιά;
-δεν θα έπαιζαν τα αποθεματικά των δανείων σε τοξικά ομόλογα
-δεν θα πουλούσαν αντί πινακίου φακής κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής μάλιστα σημασίας
-δεν θα….

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η δικτυακή τεχνολογία σήμερα, μπορεί να μας ξαναδώσει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πίσω. Μαζί με την πατρίδα μας. Είναι απλό να γίνει. Με μια πλαστική κάρτα σαν κι αυτές των αναλήψεων. Τα συστήματα είναι πλέον ασφαλή. Δείτε στα προπατζίδικα πόσοι εθισμένοι στον τζόγο, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, παίζουν ΚΙΝΟ ή πως το λένε on-line. ONLINE λέμε. Κι εδώ δεν είδαμε ούτε ένα δημοψήφισμα ακόμη.

Αφού έχουμε την τεχνολογία για ποιο λόγο χρειαζόμαστε αντιπροσώπους;


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι πολιτικοί του κοινοβουλευτισμού φοβούνται τον λαό. Ιδίως μαζεμένο. Δεν θέλουν τον λαό “μες τα ποδάρια τους”. Τον φοβούνται και τον διαφθείρουν. Με ξεροκόμματα. Λαός σημαίνει έλεγχος. Και φαγοπότι τέρμα. Για αυτό δεν θέλουν δημοψηφίσματα. Θέλουν αντιπροσώπους με θητείες. Μεγάλες θητείες. Για να διαφθειρουν και να διαφθείρονται.

Δεν θέλουν δημοκρατία.

Θραξ Αναρμόδιος

4 σχόλια:

  1. συμπατριώτη θράκα...
    κι εγώ θράξ είμαι....αλλά πρόσεχε τί λές...θα σε βάλουν στην θράκα....αν μπορούσε έστω και μία πιθανότητα να επιβληθεί απ'το λαό αυτό που λές ,και έχεις απόλυτο δίκιο,δεν λέω,θα ξεσπόυσε πραγματικός πόλεμος.....ίσως είναι το ιδανικό μελοντικών γενεεών αυτό, που θα έχουν να παλέψουν , για μιά δημοκρατία....ΜΙΑ όπως είπες, γιατί δεν έχει δεύτερη.....

    χρηχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ. Κάπου μου απάντησες, ότι είσαι κι εσύ πατρίδα....αν θες να με βρείς ρώτα στο παζάρι ποιός πουλάει ντόπιο τσίπουρο,καρύδια και βιολογικά....

    χρηχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί συν-πατριώτες, χαίρομαι που συναντώ ανθρώπους προβληματισμένους και όχι αποχαυνωμένους. Χαίρομαι διπλά επειδή αυτοί έχουν την ίδια καταγωγή με εμένα. Κι επειδή οι φωνές μας πρέπει να ενωθούν (επιτέλους) αν θέλετε επικοινωνήστε στο kostasxan@gmail.com
    Είμαι ο διαχειριστής (μόνος κι έρημος) του ιστολογίου "Aς Μιλήσουμε Επιτέλους" http://kostasxan.blogspot.com

    Θα περιμένω μηνύματά σας και ελπίζω αγαπητέ Θράκα να επικοινωνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρε... τι δημουκρατία...ουλιγαρχία κι τιχνουλουγία μι τσαμπουνάς...
    Μιά βρεγμέν σανίδα χρειάζουντι ούλ'νι!
    Κι να είνι απου καβάκι.Παναγίτσα'μ!
    'Ασ'του να μουλιάσ μια νύχτα στου ξύδ κι να διείς τι πανιγύρ έχει να γένει. ¨Σ'αυτό τ'αλώνι το φαρδυύ...Πρρρ! γιέ-χου!¨

    ΓΑΛΑΖΟΥΒΡΑΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή