Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Οι προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση

Ελπίζω να κάνετε χρήση της δημοκρατικής σας υποχρέωσης να ανεχτείτε την διαφωνία μου, γιατί εγώ θα κάνω χρήση του δημοκρατικού μου δικαιώματος να διαφωνήσω.

Οχι σε όλα. Αλλά σε σημαντικά.

Πήγα στο site της ΝΔ και διάβασα την ομιλία. Μία παρατήρηση στον webmaster του site της ΝΔ: συνάδελφε έπρεπε να φτάσω μέχρι το τέλος της ανάγνωσης του κειμένου για να δω ότι έχεις βάλει εκεί σε pdf τις διαφάνειες. Ετσι στερήθηκα μία πιο εποικοδομητική ανάγνωση όμως. Θα προτιμούσα και νομίζω κι άλλοι θα συμφωνούσαν σ' αυτό, οι διαφάνειες να μπουν ΜΕΣΑ στο κείμενο σαν εικόνες στην θέση που πρέπει η κάθε μια. Αυτή είναι και η έννοια του hypertext εξάλλου. Εμένα πολύ θα με διευκόλυνε αυτό.

Πρώτα πρώτα διαφωνώ με την ιερότητα που αντιμετωπίζει η ΝΔ το μνημόνιο. Οτι κιαν πιστεύει η ΝΔ και ο αρχηγός της, η χώρα δεν ανέλαβε ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση. Η χώρα δεν εξέλεξε ΚΑΝΕΝΑΝ και δεν έδωσε ΚΑΜΜΙΑ εξουσιοδότηση σε ΚΑΝΕΝΑΝ να υπογράψει μια τέτοια δανειακή σύμβαση. Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης αυτής είναι προϊόν ΑΠΑΤΗΣ και ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ της ψήφου του ελληνικού λαού με ΑΛΛΕΣ υποσχέσεις. Τελεία και παύλα.

Το να αναγνωρίζει η ΝΔ την νομιμότητα ΑΥΤΗΣ της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του Μνημονίου, είναι σαν να νομιμοποιεί την ΑΠΑΤΗ του ΠαΣοΚ για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Η έστω να την αποδέχεται. Τώρα είναι σαν να μας λέει η ΝΔ περίπου τα εξής: "οκ, σας είπαν ψέμματα ότι λεφτά υπάρχουν και θα σας τα μοιράσουν κιόλας και τους ψηφίσατε κι εσείς κουτά μου, αλλά με την ψήφο σας τους δώσατε την δυνατότητα να πάρουν αυτό το δάνειο και τώρα μπορεί μεν να εξαπατηθήκατε εσείς αλλά κι εμείς πρέπει να τηρήσουμε την υπογραφή του κράτους παρόλο που την έβαλαν οι απατεώνες που ψηφίσατε". Ε, όχι ρε παιδιά.

Οκ, δεν μπορούμε να πάμε να δανειστούμε στις @#&%-αγορές όπως τα έκαναν αυτοί που τα έκαναν. Και άρα έχουμε ανάγκη να δανειστούμε από αλλού. Σύμφωνοι σ' αυτό. Αλλά με αυτούς τους όρους; Με μια δανειακή σύμβαση που καταργεί μέχρι και το ισχνό σύνταγμά μας; Που μας παίρνει τα σώβρακα; Που καταδικάζει τους γέροντες γονείς μας στην απελπισία; Που ξενητεύει τους νέους; Που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία; Που ψηφίστηκε παράνομα; Που είναι εξώφθαλμα άκυρη από παντού η νομιμότητά της;

Δάνειο χρειαζόμαστε. Αλλά όχι με αυτούς τους όρους. Αρα η ΝΔ, πρώτα και κύρια έπρεπε να πει ότι θεωρεί ΑΚΥΡΟ το Μνημόνιο. Και ότι θα ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ τους όρους αυτής της δανειακής σύμβασης. Και μετά να μας εκθέσει τα υπόλοιπα μέτρα.

Σχετικά με τα μέτρα τώρα. Το μισό κείμενο που είδα ΔΕΝ ήταν μέτρα. Ηταν κριτική της κυβέρνησης που μας οδήγησε σε αυτό το μεγάλο χάλι. Εμένα δεν μου χρειαζόταν να τα ακούσω ΑΛΛΗ μια φορά.

Από τα μέτρα που προτείνει απουσιάζει το σημαντικώτερο: η μεταφορά των βαρών από τις πλάτες του λαού, στις πλάτες αυτών που έχουν αφορολόγητα υπερκέρδη, ατέλειες και επιδοτήσεις. Από τις πλάτες των μη-εχόντων στις πλάτες των εχόντων. Δηλαδή αν εξαιρέσεις το σημείο για τις χαμηλές συντάξεις, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Ο ΦΠΑ, ΦΠΑ και τα γνωστά. Α, ναι, δεν μας το επιτρέπει το Μνημόνιο.

Στα θετικά, που δυστυχώς κινούνται εντός των πλαισίων της λογικής του Μνημονίου υπάρχουν αρκετά. Οπως η ανάγκη τόνωσης της αγοράς, η εξόφληση των προμηθευτών του δημοσίου και παρόμοια.

Αλλά στο σύνολό τους τα μέτρα, στην πρώτη ανάγνωση, είναι στην κατεύθυνση της διαχείρισης της υπάρχουσας άσχημης οικονομικής κατάστασης που δημιουργήθηκε από την εκλογική εξαπάτηση του ΠαΣοΚ και την επακόλουθη πολιτική του. Διαχείριση κρίσης δηλαδή. Διαχείριση της κρίσης.

Τα μέτρα ΔΕΝ συγκρούονται με την φορολογική αδικία, με τα τραπεζικά, εφοπλιστικά και επιχειρηματικά υπερκέρδη, ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων που δρουν στην ελλάδα. Σιγή. Περιμένουμε να επενδύσουν 10ετίες τώρα τα κεφάλαια αυτά. Μα δεν θα επενδύσουν ακόμη κιαν το μηνιάτικο φτάσει τα 250 ευρώ ακόμη κιαν τους δώσουμε ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ φοροελάφρυνσης για να μην φοροδιαφεύγουν.

Εμένα τα μέτρα δεν με έκαναν να ονειρευτώ το καλύτερο αύριο.

Απογοητεύθηκα.

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου