Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η "αναγκαία συνέπεια" της κρίσης

 Εχουμε και την χθεσινή λεκτική επίθεση του νομπελίστα οικονομολόγου Πωλ Κρούγκμαν κατά του Αξελ Βέμπερ, διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (κρατική θα είναι κι αυτή, είμαι σίγουρος). 

Ο Κρούγκμαν λέει λοιπόν πως βλέπει σαν “αναγκαία συνέπεια της κρίσης” περαιτέρω Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δηλαδή ενιαία ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική (φόροι), καθώς και ενιαίο συνταξιοδοτικό και υγειονομικό ενδεχομένως σύστημα. Αναγκαία συνέπεια ε;

Αυτός είναι ο στόχος. Το έχω ξαναπεί. Υπερυπουργείο οικονομικών. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο αρχικά και τελικά σε παγκόσμιο (παν-δυτικό εστω).

Και μην ξεχνάτε ότι εκτός από κάτι βουλευτές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, β’ κατηγορίας ενδιαφέροντος οι περισσότεροι, δεν έχει ψηφιστεί κανένας άλλος από αυτούς τους κυρίους. Προέδροι, παραπροέδροι, Τρισέδες κλπ είναι ΟΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.

Και να θυμίσω ότι στον κλασσικό ορισμό του τι είναι κράτος, περιλαμβάνεται ως κορυφαίος όρος η δυνατότητα να βάζει φόρους.

Σίγουρα απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. Μπροστά στα μάτια μας κιόλας. Και αυτή την φορά δεν την απειλούν οι προαιώνιοι εθνικοί μας εχθροί με τανκς, κανόνια και πεζικό.

Την απειλούν οι προαιώνιοι εχθροί της ανθρωπότητας.

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου