Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αντώνης Σαμαράς: "Οι αποδείξεις (για την διαφθορά) βαραίνουν μόνο το ΠαΣοΚ"

"Οι αποδείξεις βαραίνουν μόνο το ΠΑΣΟΚ", λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την ώρα ναι, αλλά...

Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις "αποδείξεις" σ'αυτή την χώρα.

Οι αποδείξεις είναι θέμα ανεξάρτητης και δημοκρατικής διερεύνησης. Ποιος κάνει ανεξάρτητη και δημοκρατική διερεύνηση; Η εξεταστική επιτροπή; Μα δείτε τους. Δείτε ποιοι μετέχουν. Κάντε και μια σφυγμομέτρηση στο λαό, κύριοι αρχηγοί των κομμάτων, για το κατά πόσο εμπιστεύεται τις επιτροπές αυτές των βουλευτών. Οταν ο κ. Χριστοφοράκος εχει δηλώσει πως έχει δώσει χρήματα σε 160-τόσους βουλευτές.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάζει για το τι αποδείξεις θα βρεθούν. Μα κανείς. Την στιγμή μάλιστα που ο μέσος έλληνας πολίτης είναι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι "τα πήραν και από τα δύο τα κόμματα".

Μήπως έχει σχηματίσει λάθος εντύπωση ο μέσος πολίτης;

Και τέλος πάντων, σεβαστείτε και το 30% αυτών που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές, και που λίγο ενδιαφέρεται για την αθωότητα της μιας ή της άλλης παράταξης. Το ξαναλέω: Λίγο ενδιαφέρεται για την αθωότητα της μιας ή της άλλης παράταξης. Και το ίδιο φαντάζομαι δεν ενδιαφέρονται και αρκετοί από αυτούς που πήγαν και ψήφισαν. Για την αθωότητα ελλείψει αποδείξεων λέω.

Βασικός δημοκρατικός κανόνας, που δεν ισχύει στην δική μας Ολιγαρχία, είναι πως ο πολιτικός άρχοντας θεωρείται από την αρχή ως το τέλος της θητείας του ύποπτος. Οχι αθώος εξ ορισμού. Αυτό λέει η πατέντα της δημοκρατίας.

Κι εδώ βοά ο τόπος για πολιτικούς και των δύο παρατάξεων.

Ετσι θα πάμε στην κάθαρση κύριοι; Ετσι θα απομακρύνετε εσείς τα δικά σας βαρίδια; Τους άλλους τους ξέρουμε και μας έχει γυρίσει το άντερο. Εσείς η τελευταία μας ελπίδα θα επιχαίρετε γιατί δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις για δικά σας στελέχη; Στην μαύρη απελπισία μας ρίχνετε.

Τέτοιας λογής αμυντική επιχειρηματολογία έχει στόχο την διασφάλιση των υπαρχόντων οπαδών. Οχι πάντως το πλησίασμα και το κέρδισμα νέων ψηφοφόρων.

Διότι εδώ φαίνεται σαν να έχουν όλοι στοιχεία για όλους. Και να ισχύει μια ιδιότυπη ομερτά. Και μένουν τα στόματα κλειστά.

Ε, τι να πω άλλο; Θα περίμενα σαφώς κάτι καλύτερο, εγώ τουλάχιστον, από τον κ. Σαμαρά. Διότι θυμούμαι και τον κ. Λιάπη και τα ταξίδια του, και τις οικιακές και λοιπές συσκευές της γνωστής οικογενείας. Και ποιος ξέρει τι άλλο ξεχνάω...

Τουλάχιστον απογοήτευση.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Ας είναι καλά ο κ. Καμμένος. Εύγε του για άλλη μια φορά. Εχω μια ελπίδα με το παλληκάρι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου